Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας


Γράφει ο Βασίλης Κακαβάκης 

     Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας άνοιξε τις πύλες του την 1η Σεπτεμβρίου 2022 σε ένα υπέροχο σκηνικό στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνος, παρουσία του τότε Υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Από την πρώτη στιγμή, οι εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν στο κοινό της Κέρκυρας - και όχι μόνο – ήταν ιδιαίτερες, πρωτοποριακές και στην πλειοψηφία τους επιτυχημένες. Έως τώρα, στις δράσεις που έχουν διεξαχθεί, έχουν παρουσιαστεί όλες οι τέχνες. Το Φεστιβάλ θα μπορούσε να ερμηνευθεί από πολλούς ως μία ανάπτυξη ποικίλων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε αρκετά τοπόσημα του νησιού.

    Η διοργάνωση του Φεστιβάλ ανήκει στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Στο Κερκυραϊκό κοινό έχουν παρουσιαστεί σημαντικές και πολυσυζητημένες εκδηλώσεις. Η κορυφαία << Καμεράτα της Σκάλας του Μιλάνου >>, οι << The Kings Singers >>, η << Μήδεια >> και το concerto της Χριστίνας Πουλίτση είναι κάποιες από αυτές. Επιπλέον, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στην Εξωστρέφεια, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Η Κέρκυρα γίνεται γνωστότερη, ο Πολιτισμός της είναι πιο ποιοτικός και αυξάνεται σημαντικά η τουριστική κίνηση, αφού δεν είναι λίγοι οι θεατές των εκδηλώσεων που έχουν έρθει στο νησί αποκλειστικά για το Φεστιβάλ. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας έχει κλείσει με επιτυχία ένα χρόνο λάμψης.

    Το 2ο πολυδιάστατο Διεθνές Φεστιβάλ είναι γεγονός. Η βούληση της Δημοτικής Αρχής και των Κερκυραίων πολιτών είναι να καθιερωθεί ως θεσμός και το νησί της Κέρκυρας να μετατραπεί σε ένα σημείο συνάντησης πολιτισμού και τεχνών. Άξια αναφοράς είναι η επιδίωξη όλων μας, η Κέρκυρα να αποτελέσει το επίκεντρο της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης – για να απολαύσουμε διάχυτη την πολιτισμική μας κληρονομιά και το << ευ ζήν >>. Θα έχουμε την ευκαιρία για ακόμη μία χρονιά να ζωντανέψουμε μία πανδαισία εκδηλώσεων που θα κοσμήσουν την Κέρκυρα.

    Το 2ο Φεστιβάλ έχει να παρουσιάσει Ζωγραφική, Γλυπτική, Όπερα, Χορό, Θέατρο, Μουσική, Ποίηση, Γαστρονομία, Λογοτεχνία και Φωτογραφία. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την βούληση της διοργάνωσης οι εκδηλώσεις να έχουν πολυθεματικό χαρακτήρα. Ζωτικής σημασίας είναι η καθοριστική στήριξη της Δημοτικής Αρχής που συμβάλλει στην διατήρηση και συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ. Η προσφορά του είναι τεράστια και ελπίζουμε υπό την διοργάνωση του Δήμου και με την στήριξη όλων των φορέων να αποτελεί έναν θεσμό και ένα σπουδαίο σημείο αναφοράς καθώς << συνθέτει >> το Κερκυραϊκό γίγνεσθαι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις