Το Επεισόδιο των Στενών της Κέρκυρας, Σύλλογος Albert Choen Κέρκυρα

                         


Αγαπητοί φίλοι, 

     Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών από την ίδρυση του συλλόγου μας « Κέρκυρα», σας προσκαλούμε σε εκδήλωση μνήμης για την 75η επέτειο από το επεισόδιο των << Στενών της Κέρκυρας >>, το οποίο απετέλεσε την πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 

Η διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί: 

Το Σάββατο 2/10/2021, στο λιμάνι της Κασσιώπης, ώρα 12:00 το μεσημέρι

Την Κυριακή 3/10/2021, στο Βρετανικό Κοιμητήριο Κέρκυρας και ώρα 12:30

Την Κυριακή 3/10/2021, στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και ώρα 18:00

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια φωτογραφικού υλικού, και άλλων σχετικών εκθεμάτων, την Κυριακή 3/10/21 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Τέχνης «Art Café» της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της covid - 19. 

Πρόγραμμα:

2011-2021, 10 χρόνια εκδηλώσεων για την ιστορία και τον πολιτισμό! 

«Το Επεισόδιο των Στενών της Κέρκυρας» Σάββατο 2/10/2021 12.00 το μεσημέρι. 

Συνάντηση στο λιμάνι της Κασσιόπης.

Ρίψη στεφάνων και λουλουδιών προς τιμήν των θυμάτων. 

Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του συλλόγου « Σύντομη ομιλία από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιο Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα. 

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας. Μνημόσυνο από τον εφημέριο της «Holy Trinity» Κέρκυρας, Rev. Julian Wilson. Μικρή δεξίωση, προσφορά των εστιατορίων της Κασσιόπης.  

Κυριακή 3/10/21 12.30: 

το μεσημέρι Εκδήλωση μνήμης στο Βρετανικό Κοιμητήριο Κέρκυρας. Επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Rev. Julian Wilson. Κατάθεση στεφάνου από τον σύλλογο Albert Choen. 

18.00 Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ:

     Εισαγωγή με την Παιδική Χορωδία της Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου. Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας κέρδισε την ανώτερη βράβευση στο “Summa Cum Laude”, στη Βιέννη το 2018, και το χρυσό βραβείο International Choir Festival, στη Βενετία 

18.15:

     Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του συλλόγου. << Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Πρεσβίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα >>. 

18.25:

     Ομιλία του βρετανού Υποστράτηγου (2006 – 2018), αναφορικά με τα ακριβή γεγονότα του Επεισοδίου. 

18.50:

     Ομιλία από τον Αντιναύαρχο ε.α. κ. Κέρκυρας, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ναρκών και τη λειτουργία τους. 

19.00:

     Ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Πολίτη δικηγόρο και διδακτορικό ερευνητή του πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου, σχετικά με τη νομική και διπλωματική διάσταση του επεισοδίου το οποίο αποτέλεσε την πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις